The-Slow-Show

7 september: The Slow Show te gast op 2 Meter Sessies live avond

De Britse band The Slow Show is maandag 7 september te gast op een exclusieve 2 Meter Sessies Live avond. Locatie is het monumentale Zonnehuis Theater in Amsterdam. Tickets kosten €19,00 (exclusief servicekosten) en zijn per heden te bestellen op de website van 2 Meter Sessies.

Begin dit jaar verscheen met White Water het goed ontvangen debuutalbum van het uit Manchester afkomstige The Slow Show. Positieve vergelijkingen met Tindersticks en Lambchop doken regelmatig op in de pers. Ook The National is terug te horen in het kenmerkende geluid van The Slow Show. De Britse website Clash Music omschreef het treffend: “Building from gentle, placid Americana to enormous choruses driven by the added bonus of a colliery brass band, The Slow Show have a deeply emotional impact.”

DE 2 METER SESSIES LIVE AVOND
Het eerste deel van de 2 Meter Sessies Live avond staat in het teken van het beroemde videoarchief. Presentator Jan Douwe Kroeske laat op een groot scherm memorabele fragmenten zien, omlijst met zijn unieke, persoonlijke anekdotes.

Ook de leden van The Slow Show hebben een duik mogen nemen in het archief en zullen hun keuzes toelichten. Tevens zal Jan Douwe de band op het podium interviewen over hun debuutplaat en muzikale invloeden.

Het tweede deel van de avond bestaat uit een exclusief optreden van The Slow Show. Na afloop zal de band signeren.

Tickets zijn te koop via de website van 2 Meter Sessies.

11082594_807252649367763_7275521388062284591_n

China!

Mark Rutte keek toe en zag dat het goed was.

Mooi nieuws: we hebben een grote stap gemaakt om SummerLabb uit te rollen in China! Daar is veel belangstelling voor het SummerLabb concept om duurzame markt innovaties onder de aandacht van de bevolking te brengen. Met de International Academy of Low-Carbon Development is in Shenzhen een overeenkomst gesloten om het Summerlabb concept vanuit het perspectief van China verder te ontwikkelen. Voor de partners van SummerLabb een unieke kans om hun ambities op het terrein van duurzame innovatie in China te presenteren!

kschoice2meterZonnehuis1

Geslaagde 2 Meter Sessies live avond met K’s Choice in Het Zonnehuis

logoDinsdag 24 maart was de Belgische rockband K’s Choice te gast in Het Zonnehuis voor een exclusieve showcase. De avond was georganiseerd door het muziekprogramma 2 Meter Sessies, dat sinds vorig jaar ook kantoor houdt in de rechtervleugel van het monumentale theater.

De paden van K’s Choice en het door Double 2 geproduceerde programma 2 Meter Sessies hebben elkaar in de afgelopen 20 jaar regelmatig gekruist. Het eerste gedeelte van de avond stond daarom ook in teken van die opnames. Samen met Jan Douwe Kroeske werd op een scherm gekeken naar memorabele K’s Choice fragmenten uit het 2 Meter Sessies archief en vertelde de presentator over deze eerdere ontmoetingen in 1995, 1998, 2000 en 2013. Daarna werden Sarah en Gert Bettens op het podium live geïnterviewd, voornamelijk over het 24 april verschijnende nieuwe album The Phantom Cowboy.

kschoice2meterZonnehuis2

Na de pauze was het tijd voor live-muziek. Voor een uitzinnig publiek speelde K’s Choice voor het eerst de liedjes van het nieuwe album, om in de toegift samen met de fans klassiekers als Everything For Free en Not An Addict te zingen.

kschoice2meterZonnehuis3

Kortom, een unieke muziekavond in het Zonnehuis!


Foto’s: Jorn Baars

heavenadoresyou

Jan Douwe Kroeske presentator en interviewer op openingsweekend IDFA in Melkweg

Voor het vierde jaar op rij slaan International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) en Melkweg tussen 22 en 29 november de handen ineen voor een spectaculair programma met de beste muziekdocumentaires en live muziek. Tijdens het openingsweekend op 22 & 23 november worden de films in de Rabozaal van de Melkweg gecombineerd met bijzondere live optredens en interviews. Jan Douwe Kroeske presenteert twee bijzondere voorstellingen rondom documentaires over Edwynn Collins en Elliott Smith.

Verder lezen

explorethenorth

2 Meter Sessies op Explore The North festival

Ook dit jaar komt het door Double 2 BV geproduceerde 2 Meter Sessies naar het Leeuwarder stadsfestival voor muziek en verhalen EXPLORE THE NORTH. In een speciaal voor het festival gemaakte live show vraagt Jan Douwe Kroeske artiesten fragmenten uit het enorme 2 Meter-archief te plukken en deze te tonen met een persoonlijke toelichting. Uiteraard spelen de artiesten zelf ook intieme sessies, vaak op een geweldige locatie.

In 2014 zijn te gast:

vrijdag 28 november – Samaris
zaterdag 29 november 1e show – Petter Carlsen
zaterdag 29 november 2e show – nog een verrassing!

Explore the North vindt op 28 en 29 november plaats in Leeuwarden. De historische binnenstad wordt gebruikt als podium voor muziek, literatuur, beeldende kunst en meer. Passepartouts kosten €29,50, een dagkaart voor zaterdag gaat voor €25,- over de toonbank via explore-the-north.nl.

Verder lezen

20140405_Persfotos-Jan-Douwe_LR_008-1.jpg

Jan Douwe Kroeske jurylid Damprijs 2014

Op maandag 27 oktober 2014 wordt de DAM Prijs, dé prijs voor de meest duurzame MKB-ondernemer in Amsterdam, uitgereikt in Pakhuis de Zwijger. Jan Douwe Kroeske maakt deel uit van de jury, samen met Hester van Dijk en Maurits Groen.

DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. De DAM Prijs is een prijs voor de meest duurzame MKB-ondernemer in Amsterdam. Uit ieder stadsdeel wordt een stadsdeelwinnaar gekozen. De stadsdeelwinnaars maken kans op het winnen van de DAM Prijs en de titel ‘Meest duurzame MKB-ondernemer van heel Amsterdam’.

De link met Jan Douwe Kroeske is een logische. Niet alleen is de tv-maker met z’n mediaproductiebedrijf Double 2 BV sinds een paar maanden verhuist van Hilversum naar het monumentale Zonnehuis in Amsterdam-Noord, met zijn duurzaamheidsplatform SummerLabb, hét lab van festivalland, trekt hij al twee jaar met veel succes door Nederland.

Jan Douwe Kroeske (1956) werkte drie jaar als leraar lichamelijke opvoeding en was daarnaast ook skileraar en reisleider. In 1985 begon zijn journalistieke loopbaan bij Radio 3. Als presentator heeft hij zich ingezet bij de publieke en de commerciële omroep voor programma’s als 2 Meter de lucht in, 12 Steden, 13 ongelukken, Jules Unlimited, NOS Langs de lijn, Jan Douwe op zoek en Leven in de brouwerij. Tegenwoordig is hij directeur van Double 2 BV, een productiebedrijf voor televisie en evenementen.

10517342_691128800980149_4117103070328670399_o

Aftermovie: Summerlabb op Wereldhavendagen 2014

Op 5, 6 en 7 september stond SummerLabb voor het eerst op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Een groot deel van het recordaantal bezoekers van het evenement bezocht het SummerLabb aan de voet van de Erasmusbrug. Ze namen daar een kijkje in hét lab van festivalland. Bekijk hier de aftermovie:

856240_10202088834835458_610307462_o

2 Meter Sessies zaterdagavond op 3FM

Zaterdagavond 27 september kijkt Annemieke Schollaardt op 3FM in het kader van de komende 90s request-week terug op het muziekprogramma 2 Meter Sessies. In haar radioprogramma Annemieke Plays praat ze met presentator Jan Douwe Kroeske over de bijzonderste sessies.

Annemieke Plays
Zaterdag 27 september van 20.00 – 22.00 uur op 3FM

Meer info: website 3FM

10517342_691128800980149_4117103070328670399_o

Bezoekers Wereldhavendagen massaal geïnteresseerd in duurzaamheid op SummerLabb

Op 5, 6 en 7 september stond SummerLabb voor het eerst op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Een groot deel van het recordaantal bezoekers van het evenement bezocht het SummerLabb aan de voet van de Erasmusbrug. Ze namen daar een kijkje in hét lab van festivalland. SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, stond eerder dit jaar op Extrema Outdoor en zal na de Rotterdamse Wereldhavendagen aanwezig zijn op Eurosonic Noorderslag (januari 2015).

Tijdens het evenement in Rotterdam vroegen we bezoekers hun mening te geven over de onderwerpen van SummerLabb. Niet verrassend wil een overgrote meerderheid van de bezoekers kromme komkommers en paprika’s terug vinden in de supermarkt. Ook zagen velen in dat innovatie in de automotive industry begint met wedstrijden zoals de Shell Ecomarathon.

Minder overtuigd waren de bezoekers over het wonen op water; slechts de helft ziet zichzelf in een drijvend huis wonen. Ook de uitspraak ‘Poep = Goud’ van het NIOO-KNAW kon op slechts 70 procent eensgezinde Rotterdammers rekenen. Er is blijkbaar nog een weg te gaan voor we comfortabel zijn met het idee van poep als grondstof voor eten, kleding of brandstof. Maar wat de organisatie betreft onderstreept dat de noodzaak voor SummerLabb alleen maar.

Verder lezen

duurzaamheid

Summerlabb op de Wereldhavendagen

Op 5, 6 en 7 september doet SummerLabb de Wereldhavendagen in Rotterdam aan. De ruim vijfhonderdduizend bezoekers van het evenement worden uitgenodigd om op hét lab van festivalland een kijkje te nemen in de toekomst van de geliefde havenstad en de wereld daarbuiten.

Met een duurzaam paviljoen trekt SummerLabb het land door als een rondreizende Stad van de Toekomst. Samen met haar partners, variërend van start-ups tot multinationals en onderwijsinstellingen (van mbo tot universitair medisch centrum), wordt een sneakpreview gegeven van een toekomst vol verrassingen en vernieuwingen. Zo kan men op de Wereldhavendagen zien hoe havens een rol spelen in de introductie van nieuwe planten en dieren, en wordt de bezoeker uitgedaagd na te denken over de rol van drones in de haven van de toekomst.

De Rotterdamse haven stimuleert de verbetering van het milieu, onder andere door schonere schepen minder havengeld te laten betalen. “SummerLabb sluit prima aan bij de haven van Rotterdam waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat,” vertelt Sabine Bruijnincx, Directeur Stichting Wereldhavendagen. “Op een verrassende manier brengt SummerLabb innovatie, gerelateerd aan deze regio, dicht bij de bezoeker. Een fantastische beleving waar je ook nog van kunt leren.”

Het SummerLabb paviljoen is ontworpen door TU/e-studente Floor van Schie. Samen met medestudenten, docenten en architectenbureau Orga realiseerde ze haar visie op duurzaam bouwen. Met een inspirerend decor van steigerbuizen en opvouwbare huizen als resultaat!

SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, stond eerder dit jaar op Extrema Outdoor en zal na de Rotterdamse Wereldhavendagen aanwezig zijn op Eurosonic Noorderslag (januari 2015).

Meer informatie: http://www.summerlabb.nl