Double 2 BV is een onafhankelijk mediaproductiebedrijf.

Wij zijn voor zowel de zakelijke als publieke markt een veelzijdige producent en hebben jarenlange ervaring met het produceren van onder meer televisieprogramma’s, audio-en videoregistraties, popconcerten en seminars.

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Zo hebben wij een duurzaamheidsplatform opgericht: Labbsessies.

Lees verder

Rijksmonument Zonnehuis in Amsterdam-Noord wordt weer theater

11 april 2014 | artikel in apart venster openen

2 Meter Sessies met Augustines

Samenwerking Stadsherstel, Double 2 Mediaproducties en OpusOne Theaterproducties

Stadsherstel Amsterdam, Double 2 Mediaproducties en OpusOne Theaterproducties hebben vandaag, vrijdag 11 april 2014, een contract getekend voor de exploitatie van het monumentale Zonnehuis in Amsterdam-Noord. De drie partners herstellen de oorspronkelijke functie van dit historische gebouw als theater. Het gebouw bestaat uit een theaterzaal (425 zitplaatsen), repetitieruimtes, kantoorfaciliteiten en een horecavoorziening.

DSCN6833.JPGHet Zonnehuis is gebouwd in 1932 in Amsterdamse Schoolstijl door ir. Jacoba Mulder en ligt aan het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan, op vijf minuten fietsen van de NDSM-werf.

“Het is onze missie monumenten en beeldbepalende panden te redden door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren. Wij zijn verheugd dat het Zonnehuis in samenwerking met Double 2 en OpusOne weer een theater wordt”, aldus Onno Meerstadt, directeur Stadsherstel Amsterdam, eigenaar van het Zonnehuis. “Daarnaast zal het Zonnehuis ruimte blijven bieden aan buurtinitiatieven, locale projecten en culturele en bedrijfsmatige activiteiten.”

Voor Jan Douwe Kroeske, eigenaar van Double 2, is vooral het behoud van het multifunctionele karakter van het gebouw van belang. Kroeske en zijn team gaan kantoor houden in het Zonnehuis. In de theaterzaal vinden onder meer de opnames plaats van het bekende muziekprogramma 2 Meter Sessies, uitgezonden op FOX. “We zijn met 2 Meter Sessies op veel bijzondere plekken geweest. Muzikanten en televisiemakers worden vaak beter als je ze een thuisgevoel kunt geven op een mooie locatie. Dat is wat wij graag willen in onze nieuwe behuizing: gastvrijheid in een ontwapenend theater.”

OpusOne, al langer huurder van het Zonnehuis, gaat eigen producties uitbrengen in de theaterzaal. Maarten Voogel, directeur van OpusOne, is enthousiast over de mogelijkheden die het Zonnehuis biedt: “Voor een theaterproducent is het ideaal om kantoor en theater op één locatie te hebben. Daarnaast gaan wij zorg dragen voor een professionele theaterprogrammering bestaande uit eigen producties en die van collega-producenten, waardoor het Zonnehuis een nationale functie krijgt.”

www.stadsherstel.nl

Video: Damien Jurado bij 2 Meter Sessies in Het Zonnehuis, opgenomen op 2 december 2013:

Foto boven het artikel: opnames 2 Meter Sessies met Augustines, 2 april 2014 in het Zonnehuis (uitzending: 4 mei 2014 op FOX). Foto is gemaakt door Jorn Baars.


Nieuwe reeks 2 Meter Sessies per 23 maart te zien bij FOX

28 februari 2014 | artikel in apart venster openen

Jan-Douwe-Kroeske-met-Damien-Jurado-aflevering-1-2014 (1)

Vanaf 23 maart 2014 gaat televisiezender FOX elke zondagavond rond 23.00 uur een nieuwe reeks van 2 Meter Sessies uitzenden. Het populaire muziekprogramma, een Double 2 productie, bestaat al ruim vijfentwintig jaar en ook in deze nieuwe serie zal het bewijzen nog altijd een ouderwets goed muziekprogramma te zijn.

Centraal in de serie bij FOX staan nieuwe opnames met nieuwsgierig makende artiesten. Zo is met de Amerikaanse singer/songwriter Damien Jurado een spannende 2 Meter Sessie opgenomen in een oud Amsterdams theater en speelt de Belgische rockband Triggerfinger werk van hun nog te verschijnen nieuwe album voor de camera’s van 2 Meter Sessies.

Lees verder »


2 Meter-sessie Jethro Tull op DVD collectie

11 februari 2014 | artikel in apart venster openen

coverjaCuv (1)

Onlangs is de DVD box Around The World Live van Jethro Tull uitgekomen. Diverse live opnames over de gehele wereld van de Britse progressieve rockband zijn te vinden op de vier discs. En uiteraard ontbreekt op dat overzicht de in 1999 opgenomen 2 Meter-sessie niet.

De toevoeging van de sessie is geregeld door David Peck, de Amerikaanse agent van het door Double 2 BV geproduceerde programma 2 Meter Sessies. David is eigenaar van het in San Diego gevestigde bedrijf Reelin’ In The Years Productions, the world’s largest and most respected source of music footage. Eerder resultaat van de samenwerking is onder te vinden in de wereldwijde verkoop van Jellyfish (sessie uit 1993) en Aerosmith (1997).

Het muziekarchief van Reelin’ In The Years is met meer dan 12.000 uur aan unieke beelden er eentje om je vingers bij af te likken. Sommige opnames zijn zo uniek dat ze maar 1x door de originele broadcaster zijn uitgezonden. Onlangs bemachtigde het bedrijf de licensing van ruim 1800 afleveringen van The Merv Griffin Show, een legendarische Amerikaanse talkshow uit de jaren 60 en 70.

Dat de ruim 500 opgenomen televisieafleveringen van 2 Meter Sessies deel mogen uitmaken van dit imposante archief is dus zeker iets om trots op te zijn.

Lees verder »


Jan Douwe Kroeske interviewt John Mulder op Eurosonic Noorderslag

21 januari 2014 | artikel in apart venster openen

keynoteAfgelopen week stond Groningen weer in het teken van het grootste showcasefestival van Europa: Eurosonic Noorderslag. Waar de avonden zijn voor de honderden nieuwe bandjes, zijn de ochtenden ingericht voor conferences met interessante gasten uit de muziekindustrie. Zo interviewde Double 2 oprichter Jan Douwe Kroeske voor een volle zaal de voormalig Mojo Concerts topman John Mulder.

25 jaar lang werkte John Mulder voor Mojo Concerts. Hier bedacht hij de Mojo Barrier: een type hekwerk dat wordt gebruikt bij grote publieksevenementen zoals popconcerten en festivals, met name voor de afscheiding tussen het publieksgedeelte en het podium. Het gesprek ging over een aantal van zijn meest bijzondere belevenissen uit zijn loopbaan en er is gesproken over zijn kijk op innovatieve ontwikkelingen bij grotere producties.


Succesvol DebatLabb op Eurosonic Noorderslag

20 januari 2014 | artikel in apart venster openen

debatlabb

Afgelopen week stond Groningen weer in het teken van het grootste showcasefestival van Europa: Eurosonic Noorderslag. Een nieuw onderdeel in het Noorderslag programma was The Innovative Production Fair & Conference programma op het Ebbingekwartier. Double 2, CLINKNL en iMMovator presenteerden voor dit onderdeel DebatLabb Greener Festivals 2030: een programma over innovatie en duurzaamheid in festivals.

In een interview setting voor een zaal praatte Jan Douwe Kroeske met diverse gasten over groene festivals. Samen met visionairs, entrepreneurs en award winnende festival organisatoren werd er in een boeiend programma gediscussieerd over de vraag: Hoe zien festivals eruit in 2030?


Jan Douwe Kroeske co-host bij The Friday Move

16 januari 2014 | artikel in apart venster openen

315201999ca403b1a5e9c5c6c317493eDouble 2 oprichter Jan Douwe Kroeske schuift vrijdag 17 januari aan bij The Friday Move als co-host van presentator Wilfred Genee.

Het BNR radioprogramma zendt live uit vanaf Eurosonic Noorderslag festival in Groningen. Er is muziek van de broers van de band Tangarine, ook schuift muziekproducent Eelko van Kooten even aan en is de CEO van Buma Stemra, Hein van der Ree te gast.

Luister vrijdag 17 januari naar The Friday Move tussen 16.00 en 18.30, live vanaf Noorderslag in Groningen.


DebatLabb Greener Festivals 2030 op Noorderslag

14 januari 2014 | artikel in apart venster openen

eurosonicEen nieuw onderdeel in het Noorderslag programma is de Innovative Production Fair & Conference programma op het Ebbingekwartier. Double 2 en iMMovator presenteren voor dit onderdeel Debatlabb: een programma over innovatie en duurzaamheid in festivals.

Jan Douwe Kroeske praat in een interview setting met diverse gasten over groene festivals. Samen met visionairs, entrepreneurs en award winnende festival organisatoren discussiëren we over de vraag: Hoe zien festivals eruit in 2030? Cashless betaalsystemen, tijdelijke constructies, energiebesparing en andere initiatieven die duurzaamheid stimuleren zullen de gasten bespreken. iMMovator draagt een steentje bij met een boeiend programma voor festivaldirecties en productiemanagers uit de media en muziekindustrie.

In het programma zitten onder andere:

  • Jacintha Scheerder (futurologe)
  • Holger Jan Schmidt over festivals in 2030
  • Paul Schurink (ZAP Concepts BV) over duurzaamheid
  • Duurzame tenten van One Nights Tent
  • Duurzame cateringconcepten van The Food Line-up


DebatLabb Greener Festivals 2030
Zaterdag 18 januari, 15:45 – 17:15 uur
Ebbingekwartier, E4 – Platform Theater Ground floor


Meer informatie: conference.eurosonic-noorderslag.nl


Brother & Bones, Jett Rebel en Sven Hammond soul bij Ziggo Live

13 januari 2014 | artikel in apart venster openen

clubziggo

Vrijdagavond 31 januari 2014 geven BROTHER & BONES, SVEN HAMMOND SOUL én JETT REBEL een showcase in Club Ziggo. Je kunt hier gratis bij aanwezig zijn.

De locatie van de optredens is Club Ziggo, gelegen naast de Ziggo Dome. Hier worden regelmatig band uit binnen- en buitenland voorgesteld aan een select publiek. De showcase optredens worden gefilmd en beschikbaar gesteld via Ziggo On Demand, Ziggo Xite en Ziggo Muziek. Inmiddels zijn er al concerten opgenomen met onder andere Charles Bradley, Allah-Las, Traumahelikopter, The Boxer Rebellion, Ozark Henry en Jacco Gardner.

Lees verder »


Hamilton Loomis bij Ziggo Live: nu te bekijken

9 januari 2014 | artikel in apart venster openen

hamitlonloomis

Op 11 december 2013 gaf Hamilton Loomis een exclusieve Ziggo Live showcase in Club Ziggo. Het optreden is nu te bekijken op Ziggo On Demand en drie liedjes uit de showcase zijn te zien op Youtube.

Het grote talent Hamilton Loomis komt uit Texas, Amerika. Met zijn aanstekelijke mix van blues, funk, soul en pop verovert hij over de hele wereld steeds meer zieltjes. Deze stomende show op de planken van Club Ziggo heeft hem ongetwijfeld ook veel nieuwe Nederlandse fans opgeleverd. Want zien is overdonderd worden.

Lees verder »


Mini-docu over 2 Meter Sessies

23 december 2013 | artikel in apart venster openen

docu
Onlangs was HiFi.nl aanwezig bij de opnames van 2 Meter Sessies. Het resultaat is een erg mooie mini-docu van 10 minuten die je kunt bekijken door hier te klikken.

Beeldhouwers, de cameraploeg van HiFi.nl, was aanwezig tijdens de sessie van Elephant Stone. Die aflevering, uitgezonden op 17 november 2013 bij Veronica, kun je hier bekijken.

Op 22 en 23 februari 2014 organiseert HiFi.nl de FWD*HiFi-dagen in Radio Kootwijk, met Jan Douwe als gastheer. In het karakteristieke pand van de oude zenderlocatie staan een tal van sprekers, specialisten en andere hifi-enthousiastelingen op het programma. Op de website van HiFi.nl vind je hier meer informatie over.


« Oudere artikelen

DOUBLE 2 B.V. © 2014 | CONTACTGEGEVENS