Double 2 BV is een onafhankelijk mediaproductiebedrijf.

Wij zijn voor zowel de zakelijke als publieke markt een veelzijdige producent en hebben jarenlange ervaring met het produceren van onder meer televisieprogramma’s, audio-en videoregistraties, popconcerten en seminars.

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Zo hebben wij een duurzaamheidsplatform opgericht: Labbsessies.

Lees verder

Aftermovie: Summerlabb op Wereldhavendagen 2014

17 oktober 2014 | artikel in apart venster openen

Op 5, 6 en 7 september stond SummerLabb voor het eerst op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Een groot deel van het recordaantal bezoekers van het evenement bezocht het SummerLabb aan de voet van de Erasmusbrug. Ze namen daar een kijkje in hét lab van festivalland. Bekijk hier de aftermovie:


2 Meter Sessies zaterdagavond op 3FM

26 september 2014 | artikel in apart venster openen

Zaterdagavond 27 september kijkt Annemieke Schollaardt op 3FM in het kader van de komende 90s request-week terug op het muziekprogramma 2 Meter Sessies. In haar radioprogramma Annemieke Plays praat ze met presentator Jan Douwe Kroeske over de bijzonderste sessies.

Annemieke Plays
Zaterdag 27 september van 20.00 – 22.00 uur op 3FM

Meer info: website 3FM


Bezoekers Wereldhavendagen massaal geïnteresseerd in duurzaamheid op SummerLabb

10 september 2014 | artikel in apart venster openen

Op 5, 6 en 7 september stond SummerLabb voor het eerst op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Een groot deel van het recordaantal bezoekers van het evenement bezocht het SummerLabb aan de voet van de Erasmusbrug. Ze namen daar een kijkje in hét lab van festivalland. SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, stond eerder dit jaar op Extrema Outdoor en zal na de Rotterdamse Wereldhavendagen aanwezig zijn op Eurosonic Noorderslag (januari 2015).

Tijdens het evenement in Rotterdam vroegen we bezoekers hun mening te geven over de onderwerpen van SummerLabb. Niet verrassend wil een overgrote meerderheid van de bezoekers kromme komkommers en paprika’s terug vinden in de supermarkt. Ook zagen velen in dat innovatie in de automotive industry begint met wedstrijden zoals de Shell Ecomarathon.

Minder overtuigd waren de bezoekers over het wonen op water; slechts de helft ziet zichzelf in een drijvend huis wonen. Ook de uitspraak ‘Poep = Goud’ van het NIOO-KNAW kon op slechts 70 procent eensgezinde Rotterdammers rekenen. Er is blijkbaar nog een weg te gaan voor we comfortabel zijn met het idee van poep als grondstof voor eten, kleding of brandstof. Maar wat de organisatie betreft onderstreept dat de noodzaak voor SummerLabb alleen maar.

Lees verder »


Summerlabb op de Wereldhavendagen

6 september 2014 | artikel in apart venster openen

Op 5, 6 en 7 september doet SummerLabb de Wereldhavendagen in Rotterdam aan. De ruim vijfhonderdduizend bezoekers van het evenement worden uitgenodigd om op hét lab van festivalland een kijkje te nemen in de toekomst van de geliefde havenstad en de wereld daarbuiten.

Met een duurzaam paviljoen trekt SummerLabb het land door als een rondreizende Stad van de Toekomst. Samen met haar partners, variërend van start-ups tot multinationals en onderwijsinstellingen (van mbo tot universitair medisch centrum), wordt een sneakpreview gegeven van een toekomst vol verrassingen en vernieuwingen. Zo kan men op de Wereldhavendagen zien hoe havens een rol spelen in de introductie van nieuwe planten en dieren, en wordt de bezoeker uitgedaagd na te denken over de rol van drones in de haven van de toekomst.

De Rotterdamse haven stimuleert de verbetering van het milieu, onder andere door schonere schepen minder havengeld te laten betalen. “SummerLabb sluit prima aan bij de haven van Rotterdam waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat,” vertelt Sabine Bruijnincx, Directeur Stichting Wereldhavendagen. “Op een verrassende manier brengt SummerLabb innovatie, gerelateerd aan deze regio, dicht bij de bezoeker. Een fantastische beleving waar je ook nog van kunt leren.”

Het SummerLabb paviljoen is ontworpen door TU/e-studente Floor van Schie. Samen met medestudenten, docenten en architectenbureau Orga realiseerde ze haar visie op duurzaam bouwen. Met een inspirerend decor van steigerbuizen en opvouwbare huizen als resultaat!

SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, stond eerder dit jaar op Extrema Outdoor en zal na de Rotterdamse Wereldhavendagen aanwezig zijn op Eurosonic Noorderslag (januari 2015).

Meer informatie: http://www.summerlabb.nl


Gregory Page op 3 september in het Zonnehuis

6 augustus 2014 | artikel in apart venster openen

Monumentale Zonnehuis in Amsterdam Noord opent al even haar deuren voor Amerikaans-Ierse singer/songwriter

Op 3 september a.s. presenteert Gregory Page in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord zijn nieuwe album One Way Journey Home. Momenteel wordt het Zonnehuis gerestaureerd en in een sfeervolle under construction- setting laat de Amerikaans-Ierse singer/songwriter zijn nieuwe liedjes horen.

** KLIK HIER OM KAARTEN TE KOPEN VOOR DEZE EXCLUSIEVE SHOW **

Het Zonnehuis is gebouwd in 1932 in Amsterdamse Schoolstijl door ir. Jo Mulder vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. In 1993 werd deze locatie nipt gered van de sloop. Later, in 2002, kwam het in bezit van Stadsherstel Amsterdam. Het pand dat aan het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan ligt, vijf minuten fietsen van de NDSM- werf, wordt door gemeenschappelijke inspanning van Stadsherstel Amsterdam, Double 2 Mediaproducties en theaterproducent OpusOne momenteel in zijn oorspronkelijke functie van theater hersteld.

Lees verder »


Duurzaam paviljoen van SummerLabb op Extrema Outdoor

1 juli 2014 | artikel in apart venster openen

Hét lab van festivalland, SummerLabb, staat 12 juli op Extrema Outdoor in Eindhoven. In een vernuftig duurzaam paviljoen laten samenwerkende partners als kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven, de festivalbezoeker voelen, proeven en ruiken aan nieuwsgierigmakende duurzame innovaties.

In het paviljoen werken uiteenlopende partners van Summerlabb (een Double 2 productie) samen om het publiek uit te dagen, te verrassen en nieuwsgierig te maken naar hun inkijkjes in wat de toekomst voor ons in petto heeft. Hiernaast gaan de partners de dialoog aan met het publiek over hun duurzame innovaties en worden verschillende toekomstperspectieven voorgelegd.

Het paviljoen is speciaal voor Summerlabb ontworpen door excellente studenten van de studierichting Duurzame Bouw van TU Eindhoven en wordt met ondersteuning van ORGA bouw en ORGA architect gebouwd.

Lees verder »


2 Meter Sessies zaterdag op Naked Song festival in Eindhoven

25 juni 2014 | artikel in apart venster openen

2 Meter Sessies en Naked Song Festival: muzikaal past dat perfect. Daarom zijn we ook trots deel te mogen uit maken van die sterke line-up op zaterdag 28 juni in het Muziekgebouw Eindhoven met oa Eels, Novastar en het veelbelovende Champs.

Aan de hand van beelden uit ons grote archief gaat Jan Douwe Kroeske een optredende Naked Song artiest interviewen, daarna is natuurlijk ruimte voor een kleine 2 meter sessie van de artiest zelf. John Bramwell (van I Am Kloot), Howe Gelb, Mad About Mountains, Diana Jones, Dayna Kurtz en Jonas Alaska zullen bij hem aanschuiven.

Over Naked Song Festival:
Al jaren toont Naked Song Festival het neusje van de zalm op singer-songwriter gebied. Geniet een middag en avond lang van indie-folk, rauwe americana en andere akoestische parels. Elke editie maken 20 tot 25 singer-songwriters hun opwachting op zes verschillende podia. Naast de beste nationale en internationale singer-songwriters omvat het programma ook Q&A’s en exclusieve signeer-sessies met verschillende artiesten. Bovendien zoekt het indie singer-songwriter festival graag de grenzen van het genre op en zet daarvoor speciale projecten op met diverse acts. De programmeurs van het Muziekgebouw Eindhoven bieden je in samenwerking met de Effenaar elk jaar de mogelijkheid kennis te maken met de meest relevante singer-songwriters van dat moment: met veel aandacht voor upcoming talent en uiteraard de populaire, grote namen. Bij voorkeur in de puurste vorm: solo, ‘stripped down and naked’ oftewel… Naked Song.

Meer info: www.nakedsong.nl

Naked Song Festival
Zaterdag 28 juni 2014, Muziekgebouw Eindhoven
Met optredens van oa: Eels, Novastar, Champs, Rue Royale, John Bramwell (I Am Kloot), Diana Jones, Mighty Oaks, Adrian Crowley en Douglas Dare.


Zondag Triggerfinger bij 2 Meter Sessies op FOX

23 juni 2014 | artikel in apart venster openen

Zondagavond 29 juni: 2 Meter Sessies met Triggerfinger, te bekijken op het vrij toegankelijke kanaal van FOX om 22.55 uur.

Eind april kwam Triggerfinger met het album By Absence of the Sun op de hoogste plaats van de Nederlandse albumlijst binnen. Hét bewijs dat het internationale succes van de band door de grote nummer 1-hit ‘I Follow Rivers’ nog maar het begin was. Zo was hun optreden in Paradiso op 3 mei jongstleden binnen een paar minuten uitverkocht en is inmiddels dan ook een show in de Heineken Music Hall opgenomen in het tourschema op 12 december 2014.

Lees verder »


Nieuwe documentaire Elliott Smith opent met 2 Meter Sessies materiaal

19 juni 2014 | artikel in apart venster openen

We worden er nog steeds stil van, de plotselinge dood van de Amerikaanse singer/songwriter Elliott Smith in 2003. Zelfmoord, zo luidt de officiële verklaring. Zijn vriendin vindt hem met twee steekwonden in zijn borst. Naast hem ligt een briefje: “I’m so sorry – love Elliot, God forgive me.” Binnenkort verschijnt een nieuwe documentaire over het leven van Elliott: Heaven adores you.

En dan dwalen de gedachten af naar 1999. Elliott Smith is dan net internationaal doorgebroken met het album XO en het brengt hem de hele wereld over. Ook naar 2 Meter Sessies, op 29 november.

We treffen een vermoeide artiest. Vermoeid door alle aandacht. We herinneren ons dat vreemde beeld van de schuchtere singer/songwriter in een wit pak op een groot podium tijdens de Oscar show van een jaar eerder. Daar speelde Elliott, voor de camera’s van de wereld, het liedje Miss Misery dat dankzij de film Good Will Hunting een ster van hem maakte.

En dat is iets wat de onzekere Elliott lastig te behappen vind. “I’m the wrong kind of person to be really big and famous,” vertelt hij in ons interview na de moeizaam verlopen sessie.

Het tragische verhaal van Elliott Smith blijft anno 2014 nog steeds tot verbeelding spreken. Zo verschijnt er binnenkort een nieuwe, Amerikaanse documentaire over de nog altijd gemiste singer/songwriter: Heaven adores you. Afgelopen week verschenen de eerste paar minuten online. Het interview bij 2 Meter Sessies leidt het verhaal in:

Afgelopen najaar blikten wij bij Veronica uitvoerig terug op de sessie van Elliott Smith. Die hele aflevering kun je hier bekijken.


Rijksmonument Zonnehuis in Amsterdam-Noord wordt weer theater

11 april 2014 | artikel in apart venster openen

2 Meter Sessies met Augustines

Samenwerking Stadsherstel, Double 2 Mediaproducties en OpusOne Theaterproducties

Stadsherstel Amsterdam, Double 2 Mediaproducties en OpusOne Theaterproducties hebben vandaag, vrijdag 11 april 2014, een contract getekend voor de exploitatie van het monumentale Zonnehuis in Amsterdam-Noord. De drie partners herstellen de oorspronkelijke functie van dit historische gebouw als theater. Het gebouw bestaat uit een theaterzaal (425 zitplaatsen), repetitieruimtes, kantoorfaciliteiten en een horecavoorziening.

DSCN6833.JPGHet Zonnehuis is gebouwd in 1932 in Amsterdamse Schoolstijl door ir. Jacoba Mulder en ligt aan het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan, op vijf minuten fietsen van de NDSM-werf.

“Het is onze missie monumenten en beeldbepalende panden te redden door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren. Wij zijn verheugd dat het Zonnehuis in samenwerking met Double 2 en OpusOne weer een theater wordt”, aldus Onno Meerstadt, directeur Stadsherstel Amsterdam, eigenaar van het Zonnehuis. “Daarnaast zal het Zonnehuis ruimte blijven bieden aan buurtinitiatieven, locale projecten en culturele en bedrijfsmatige activiteiten.”

Voor Jan Douwe Kroeske, eigenaar van Double 2, is vooral het behoud van het multifunctionele karakter van het gebouw van belang. Kroeske en zijn team gaan kantoor houden in het Zonnehuis. In de theaterzaal vinden onder meer de opnames plaats van het bekende muziekprogramma 2 Meter Sessies, uitgezonden op FOX. “We zijn met 2 Meter Sessies op veel bijzondere plekken geweest. Muzikanten en televisiemakers worden vaak beter als je ze een thuisgevoel kunt geven op een mooie locatie. Dat is wat wij graag willen in onze nieuwe behuizing: gastvrijheid in een ontwapenend theater.”

OpusOne, al langer huurder van het Zonnehuis, gaat eigen producties uitbrengen in de theaterzaal. Maarten Voogel, directeur van OpusOne, is enthousiast over de mogelijkheden die het Zonnehuis biedt: “Voor een theaterproducent is het ideaal om kantoor en theater op één locatie te hebben. Daarnaast gaan wij zorg dragen voor een professionele theaterprogrammering bestaande uit eigen producties en die van collega-producenten, waardoor het Zonnehuis een nationale functie krijgt.”

www.stadsherstel.nl

Video: Damien Jurado bij 2 Meter Sessies in Het Zonnehuis, opgenomen op 2 december 2013:

Foto boven het artikel: opnames 2 Meter Sessies met Augustines, 2 april 2014 in het Zonnehuis (uitzending: 4 mei 2014 op FOX). Foto is gemaakt door Jorn Baars.


« Oudere artikelen

DOUBLE 2 B.V. © 2014 | CONTACTGEGEVENS