Double 2 BV is een onafhankelijk mediaproductiebedrijf.

Wij zijn voor zowel de zakelijke als publieke markt een veelzijdige producent en hebben jarenlange ervaring met het produceren van onder meer televisieprogramma’s, audio-en videoregistraties, popconcerten en seminars.

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Zo hebben wij een duurzaamheidsplatform opgericht: Labbsessies.

Lees verder

Gregory Page op 3 september in het Zonnehuis

6 augustus 2014 | artikel in apart venster openen

Monumentale Zonnehuis in Amsterdam Noord opent al even haar deuren voor Amerikaans-Ierse singer/songwriter

Op 3 september a.s. presenteert Gregory Page in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord zijn nieuwe album One Way Journey Home. Momenteel wordt het Zonnehuis gerestaureerd en in een sfeervolle under construction- setting laat de Amerikaans-Ierse singer/songwriter zijn nieuwe liedjes horen.

** KLIK HIER OM KAARTEN TE KOPEN VOOR DEZE EXCLUSIEVE SHOW **

Het Zonnehuis is gebouwd in 1932 in Amsterdamse Schoolstijl door ir. Jo Mulder vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. In 1993 werd deze locatie nipt gered van de sloop. Later, in 2002, kwam het in bezit van Stadsherstel Amsterdam. Het pand dat aan het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan ligt, vijf minuten fietsen van de NDSM- werf, wordt door gemeenschappelijke inspanning van Stadsherstel Amsterdam, Double 2 Mediaproducties en theaterproducent OpusOne momenteel in zijn oorspronkelijke functie van theater hersteld.

Lees verder »


Duurzaam paviljoen van SummerLabb op Extrema Outdoor

1 juli 2014 | artikel in apart venster openen

Hét lab van festivalland, SummerLabb, staat 12 juli op Extrema Outdoor in Eindhoven. In een vernuftig duurzaam paviljoen laten samenwerkende partners als kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven, de festivalbezoeker voelen, proeven en ruiken aan nieuwsgierigmakende duurzame innovaties.

In het paviljoen werken uiteenlopende partners van Summerlabb (een Double 2 productie) samen om het publiek uit te dagen, te verrassen en nieuwsgierig te maken naar hun inkijkjes in wat de toekomst voor ons in petto heeft. Hiernaast gaan de partners de dialoog aan met het publiek over hun duurzame innovaties en worden verschillende toekomstperspectieven voorgelegd.

Het paviljoen is speciaal voor Summerlabb ontworpen door excellente studenten van de studierichting Duurzame Bouw van TU Eindhoven en wordt met ondersteuning van ORGA bouw en ORGA architect gebouwd.

Lees verder »


2 Meter Sessies zaterdag op Naked Song festival in Eindhoven

25 juni 2014 | artikel in apart venster openen

2 Meter Sessies en Naked Song Festival: muzikaal past dat perfect. Daarom zijn we ook trots deel te mogen uit maken van die sterke line-up op zaterdag 28 juni in het Muziekgebouw Eindhoven met oa Eels, Novastar en het veelbelovende Champs.

Aan de hand van beelden uit ons grote archief gaat Jan Douwe Kroeske een optredende Naked Song artiest interviewen, daarna is natuurlijk ruimte voor een kleine 2 meter sessie van de artiest zelf. John Bramwell (van I Am Kloot), Howe Gelb, Mad About Mountains, Diana Jones, Dayna Kurtz en Jonas Alaska zullen bij hem aanschuiven.

Over Naked Song Festival:
Al jaren toont Naked Song Festival het neusje van de zalm op singer-songwriter gebied. Geniet een middag en avond lang van indie-folk, rauwe americana en andere akoestische parels. Elke editie maken 20 tot 25 singer-songwriters hun opwachting op zes verschillende podia. Naast de beste nationale en internationale singer-songwriters omvat het programma ook Q&A’s en exclusieve signeer-sessies met verschillende artiesten. Bovendien zoekt het indie singer-songwriter festival graag de grenzen van het genre op en zet daarvoor speciale projecten op met diverse acts. De programmeurs van het Muziekgebouw Eindhoven bieden je in samenwerking met de Effenaar elk jaar de mogelijkheid kennis te maken met de meest relevante singer-songwriters van dat moment: met veel aandacht voor upcoming talent en uiteraard de populaire, grote namen. Bij voorkeur in de puurste vorm: solo, ‘stripped down and naked’ oftewel… Naked Song.

Meer info: www.nakedsong.nl

Naked Song Festival
Zaterdag 28 juni 2014, Muziekgebouw Eindhoven
Met optredens van oa: Eels, Novastar, Champs, Rue Royale, John Bramwell (I Am Kloot), Diana Jones, Mighty Oaks, Adrian Crowley en Douglas Dare.


Zondag Triggerfinger bij 2 Meter Sessies op FOX

23 juni 2014 | artikel in apart venster openen

Zondagavond 29 juni: 2 Meter Sessies met Triggerfinger, te bekijken op het vrij toegankelijke kanaal van FOX om 22.55 uur.

Eind april kwam Triggerfinger met het album By Absence of the Sun op de hoogste plaats van de Nederlandse albumlijst binnen. Hét bewijs dat het internationale succes van de band door de grote nummer 1-hit ‘I Follow Rivers’ nog maar het begin was. Zo was hun optreden in Paradiso op 3 mei jongstleden binnen een paar minuten uitverkocht en is inmiddels dan ook een show in de Heineken Music Hall opgenomen in het tourschema op 12 december 2014.

Lees verder »


Nieuwe documentaire Elliott Smith opent met 2 Meter Sessies materiaal

19 juni 2014 | artikel in apart venster openen

We worden er nog steeds stil van, de plotselinge dood van de Amerikaanse singer/songwriter Elliott Smith in 2003. Zelfmoord, zo luidt de officiële verklaring. Zijn vriendin vindt hem met twee steekwonden in zijn borst. Naast hem ligt een briefje: “I’m so sorry – love Elliot, God forgive me.” Binnenkort verschijnt een nieuwe documentaire over het leven van Elliott: Heaven adores you.

En dan dwalen de gedachten af naar 1999. Elliott Smith is dan net internationaal doorgebroken met het album XO en het brengt hem de hele wereld over. Ook naar 2 Meter Sessies, op 29 november.

We treffen een vermoeide artiest. Vermoeid door alle aandacht. We herinneren ons dat vreemde beeld van de schuchtere singer/songwriter in een wit pak op een groot podium tijdens de Oscar show van een jaar eerder. Daar speelde Elliott, voor de camera’s van de wereld, het liedje Miss Misery dat dankzij de film Good Will Hunting een ster van hem maakte.

En dat is iets wat de onzekere Elliott lastig te behappen vind. “I’m the wrong kind of person to be really big and famous,” vertelt hij in ons interview na de moeizaam verlopen sessie.

Het tragische verhaal van Elliott Smith blijft anno 2014 nog steeds tot verbeelding spreken. Zo verschijnt er binnenkort een nieuwe, Amerikaanse documentaire over de nog altijd gemiste singer/songwriter: Heaven adores you. Afgelopen week verschenen de eerste paar minuten online. Het interview bij 2 Meter Sessies leidt het verhaal in:

Afgelopen najaar blikten wij bij Veronica uitvoerig terug op de sessie van Elliott Smith. Die hele aflevering kun je hier bekijken.


Rijksmonument Zonnehuis in Amsterdam-Noord wordt weer theater

11 april 2014 | artikel in apart venster openen

2 Meter Sessies met Augustines

Samenwerking Stadsherstel, Double 2 Mediaproducties en OpusOne Theaterproducties

Stadsherstel Amsterdam, Double 2 Mediaproducties en OpusOne Theaterproducties hebben vandaag, vrijdag 11 april 2014, een contract getekend voor de exploitatie van het monumentale Zonnehuis in Amsterdam-Noord. De drie partners herstellen de oorspronkelijke functie van dit historische gebouw als theater. Het gebouw bestaat uit een theaterzaal (425 zitplaatsen), repetitieruimtes, kantoorfaciliteiten en een horecavoorziening.

DSCN6833.JPGHet Zonnehuis is gebouwd in 1932 in Amsterdamse Schoolstijl door ir. Jacoba Mulder en ligt aan het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan, op vijf minuten fietsen van de NDSM-werf.

“Het is onze missie monumenten en beeldbepalende panden te redden door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren. Wij zijn verheugd dat het Zonnehuis in samenwerking met Double 2 en OpusOne weer een theater wordt”, aldus Onno Meerstadt, directeur Stadsherstel Amsterdam, eigenaar van het Zonnehuis. “Daarnaast zal het Zonnehuis ruimte blijven bieden aan buurtinitiatieven, locale projecten en culturele en bedrijfsmatige activiteiten.”

Voor Jan Douwe Kroeske, eigenaar van Double 2, is vooral het behoud van het multifunctionele karakter van het gebouw van belang. Kroeske en zijn team gaan kantoor houden in het Zonnehuis. In de theaterzaal vinden onder meer de opnames plaats van het bekende muziekprogramma 2 Meter Sessies, uitgezonden op FOX. “We zijn met 2 Meter Sessies op veel bijzondere plekken geweest. Muzikanten en televisiemakers worden vaak beter als je ze een thuisgevoel kunt geven op een mooie locatie. Dat is wat wij graag willen in onze nieuwe behuizing: gastvrijheid in een ontwapenend theater.”

OpusOne, al langer huurder van het Zonnehuis, gaat eigen producties uitbrengen in de theaterzaal. Maarten Voogel, directeur van OpusOne, is enthousiast over de mogelijkheden die het Zonnehuis biedt: “Voor een theaterproducent is het ideaal om kantoor en theater op één locatie te hebben. Daarnaast gaan wij zorg dragen voor een professionele theaterprogrammering bestaande uit eigen producties en die van collega-producenten, waardoor het Zonnehuis een nationale functie krijgt.”

www.stadsherstel.nl

Video: Damien Jurado bij 2 Meter Sessies in Het Zonnehuis, opgenomen op 2 december 2013:

Foto boven het artikel: opnames 2 Meter Sessies met Augustines, 2 april 2014 in het Zonnehuis (uitzending: 4 mei 2014 op FOX). Foto is gemaakt door Jorn Baars.


Nieuwe reeks 2 Meter Sessies per 23 maart te zien bij FOX

28 februari 2014 | artikel in apart venster openen

Jan-Douwe-Kroeske-met-Damien-Jurado-aflevering-1-2014 (1)

Vanaf 23 maart 2014 gaat televisiezender FOX elke zondagavond rond 23.00 uur een nieuwe reeks van 2 Meter Sessies uitzenden. Het populaire muziekprogramma, een Double 2 productie, bestaat al ruim vijfentwintig jaar en ook in deze nieuwe serie zal het bewijzen nog altijd een ouderwets goed muziekprogramma te zijn.

Centraal in de serie bij FOX staan nieuwe opnames met nieuwsgierig makende artiesten. Zo is met de Amerikaanse singer/songwriter Damien Jurado een spannende 2 Meter Sessie opgenomen in een oud Amsterdams theater en speelt de Belgische rockband Triggerfinger werk van hun nog te verschijnen nieuwe album voor de camera’s van 2 Meter Sessies.

Lees verder »


2 Meter-sessie Jethro Tull op DVD collectie

11 februari 2014 | artikel in apart venster openen

coverjaCuv (1)

Onlangs is de DVD box Around The World Live van Jethro Tull uitgekomen. Diverse live opnames over de gehele wereld van de Britse progressieve rockband zijn te vinden op de vier discs. En uiteraard ontbreekt op dat overzicht de in 1999 opgenomen 2 Meter-sessie niet.

De toevoeging van de sessie is geregeld door David Peck, de Amerikaanse agent van het door Double 2 BV geproduceerde programma 2 Meter Sessies. David is eigenaar van het in San Diego gevestigde bedrijf Reelin’ In The Years Productions, the world’s largest and most respected source of music footage. Eerder resultaat van de samenwerking is onder te vinden in de wereldwijde verkoop van Jellyfish (sessie uit 1993) en Aerosmith (1997).

Het muziekarchief van Reelin’ In The Years is met meer dan 12.000 uur aan unieke beelden er eentje om je vingers bij af te likken. Sommige opnames zijn zo uniek dat ze maar 1x door de originele broadcaster zijn uitgezonden. Onlangs bemachtigde het bedrijf de licensing van ruim 1800 afleveringen van The Merv Griffin Show, een legendarische Amerikaanse talkshow uit de jaren 60 en 70.

Dat de ruim 500 opgenomen televisieafleveringen van 2 Meter Sessies deel mogen uitmaken van dit imposante archief is dus zeker iets om trots op te zijn.

Lees verder »


Jan Douwe Kroeske interviewt John Mulder op Eurosonic Noorderslag

21 januari 2014 | artikel in apart venster openen

keynoteAfgelopen week stond Groningen weer in het teken van het grootste showcasefestival van Europa: Eurosonic Noorderslag. Waar de avonden zijn voor de honderden nieuwe bandjes, zijn de ochtenden ingericht voor conferences met interessante gasten uit de muziekindustrie. Zo interviewde Double 2 oprichter Jan Douwe Kroeske voor een volle zaal de voormalig Mojo Concerts topman John Mulder.

25 jaar lang werkte John Mulder voor Mojo Concerts. Hier bedacht hij de Mojo Barrier: een type hekwerk dat wordt gebruikt bij grote publieksevenementen zoals popconcerten en festivals, met name voor de afscheiding tussen het publieksgedeelte en het podium. Het gesprek ging over een aantal van zijn meest bijzondere belevenissen uit zijn loopbaan en er is gesproken over zijn kijk op innovatieve ontwikkelingen bij grotere producties.


Succesvol DebatLabb op Eurosonic Noorderslag

20 januari 2014 | artikel in apart venster openen

debatlabb

Afgelopen week stond Groningen weer in het teken van het grootste showcasefestival van Europa: Eurosonic Noorderslag. Een nieuw onderdeel in het Noorderslag programma was The Innovative Production Fair & Conference programma op het Ebbingekwartier. Double 2, CLINKNL en iMMovator presenteerden voor dit onderdeel DebatLabb Greener Festivals 2030: een programma over innovatie en duurzaamheid in festivals.

In een interview setting voor een zaal praatte Jan Douwe Kroeske met diverse gasten over groene festivals. Samen met visionairs, entrepreneurs en award winnende festival organisatoren werd er in een boeiend programma gediscussieerd over de vraag: Hoe zien festivals eruit in 2030?


« Oudere artikelen

DOUBLE 2 B.V. © 2014 | CONTACTGEGEVENS