kschoice

2 Meter Sessies avond met K’s Choice in Zonnehuis Amsterdam

Op 24 maart 2015 opent het monumentale Zonnehuis theater in Amsterdam haar deuren voor een exclusieve 2 Meter Sessies avond met K’s Choice. In intieme setting wordt gekeken naar memorabele fragmenten uit het 2 Meter Sessies archief én zal de band een tiental liedjes spelen van het eind april verschijnende nieuwe album The Phantom Cowboy.
logo
De paden van K’s Choice en het door Double 2 geproduceerde radio / tv programma 2 Meter Sessies hebben elkaar in de afgelopen 20 jaar regelmatig gekruist. Zo was er die speciale opname op Koninginnedag 1998 toen we het statige Zuiderpershuis te Antwerpen als decor hadden. Of in 1999, toen Sarah een duet zong met Anouk. Bijzondere fragmenten met bijzondere verhalen die we graag willen delen met de fans van deze prachtband.

Monumentaal theater
De locatie van deze avond is het Zonnehuis in Amsterdam, een prachtig monumentaal theater uit 1932. Begin jaren ‘90 werd deze locatie nipt gered van de sloop en inmiddels is het rijksmonument in zijn volle glorie hersteld en brengt het weer allerlei activiteiten bijeen. In de rechtervleugel van het gebouw is sinds mei 2014 het kantoor van 2 Meter Sessies gevestigd en in de theaterzaal zijn sessies opgenomen met onder andere Damien Jurado, Triggerfinger en Augustines.

Verder lezen

heavenadoresyou

Jan Douwe Kroeske presentator en interviewer op openingsweekend IDFA in Melkweg

Voor het vierde jaar op rij slaan International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) en Melkweg tussen 22 en 29 november de handen ineen voor een spectaculair programma met de beste muziekdocumentaires en live muziek. Tijdens het openingsweekend op 22 & 23 november worden de films in de Rabozaal van de Melkweg gecombineerd met bijzondere live optredens en interviews. Jan Douwe Kroeske presenteert twee bijzondere voorstellingen rondom documentaires over Edwynn Collins en Elliott Smith.

Verder lezen

explorethenorth

2 Meter Sessies op Explore The North festival

Ook dit jaar komt het door Double 2 BV geproduceerde 2 Meter Sessies naar het Leeuwarder stadsfestival voor muziek en verhalen EXPLORE THE NORTH. In een speciaal voor het festival gemaakte live show vraagt Jan Douwe Kroeske artiesten fragmenten uit het enorme 2 Meter-archief te plukken en deze te tonen met een persoonlijke toelichting. Uiteraard spelen de artiesten zelf ook intieme sessies, vaak op een geweldige locatie.

In 2014 zijn te gast:

vrijdag 28 november – Samaris
zaterdag 29 november 1e show – Petter Carlsen
zaterdag 29 november 2e show – nog een verrassing!

Explore the North vindt op 28 en 29 november plaats in Leeuwarden. De historische binnenstad wordt gebruikt als podium voor muziek, literatuur, beeldende kunst en meer. Passepartouts kosten €29,50, een dagkaart voor zaterdag gaat voor €25,- over de toonbank via explore-the-north.nl.

Verder lezen

20140405_Persfotos-Jan-Douwe_LR_008-1.jpg

Jan Douwe Kroeske jurylid Damprijs 2014

Op maandag 27 oktober 2014 wordt de DAM Prijs, dé prijs voor de meest duurzame MKB-ondernemer in Amsterdam, uitgereikt in Pakhuis de Zwijger. Jan Douwe Kroeske maakt deel uit van de jury, samen met Hester van Dijk en Maurits Groen.

DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. De DAM Prijs is een prijs voor de meest duurzame MKB-ondernemer in Amsterdam. Uit ieder stadsdeel wordt een stadsdeelwinnaar gekozen. De stadsdeelwinnaars maken kans op het winnen van de DAM Prijs en de titel ‘Meest duurzame MKB-ondernemer van heel Amsterdam’.

De link met Jan Douwe Kroeske is een logische. Niet alleen is de tv-maker met z’n mediaproductiebedrijf Double 2 BV sinds een paar maanden verhuist van Hilversum naar het monumentale Zonnehuis in Amsterdam-Noord, met zijn duurzaamheidsplatform SummerLabb, hét lab van festivalland, trekt hij al twee jaar met veel succes door Nederland.

Jan Douwe Kroeske (1956) werkte drie jaar als leraar lichamelijke opvoeding en was daarnaast ook skileraar en reisleider. In 1985 begon zijn journalistieke loopbaan bij Radio 3. Als presentator heeft hij zich ingezet bij de publieke en de commerciële omroep voor programma’s als 2 Meter de lucht in, 12 Steden, 13 ongelukken, Jules Unlimited, NOS Langs de lijn, Jan Douwe op zoek en Leven in de brouwerij. Tegenwoordig is hij directeur van Double 2 BV, een productiebedrijf voor televisie en evenementen.

10517342_691128800980149_4117103070328670399_o

Aftermovie: Summerlabb op Wereldhavendagen 2014

Op 5, 6 en 7 september stond SummerLabb voor het eerst op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Een groot deel van het recordaantal bezoekers van het evenement bezocht het SummerLabb aan de voet van de Erasmusbrug. Ze namen daar een kijkje in hét lab van festivalland. Bekijk hier de aftermovie:

856240_10202088834835458_610307462_o

2 Meter Sessies zaterdagavond op 3FM

Zaterdagavond 27 september kijkt Annemieke Schollaardt op 3FM in het kader van de komende 90s request-week terug op het muziekprogramma 2 Meter Sessies. In haar radioprogramma Annemieke Plays praat ze met presentator Jan Douwe Kroeske over de bijzonderste sessies.

Annemieke Plays
Zaterdag 27 september van 20.00 – 22.00 uur op 3FM

Meer info: website 3FM

10517342_691128800980149_4117103070328670399_o

Bezoekers Wereldhavendagen massaal geïnteresseerd in duurzaamheid op SummerLabb

Op 5, 6 en 7 september stond SummerLabb voor het eerst op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Een groot deel van het recordaantal bezoekers van het evenement bezocht het SummerLabb aan de voet van de Erasmusbrug. Ze namen daar een kijkje in hét lab van festivalland. SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, stond eerder dit jaar op Extrema Outdoor en zal na de Rotterdamse Wereldhavendagen aanwezig zijn op Eurosonic Noorderslag (januari 2015).

Tijdens het evenement in Rotterdam vroegen we bezoekers hun mening te geven over de onderwerpen van SummerLabb. Niet verrassend wil een overgrote meerderheid van de bezoekers kromme komkommers en paprika’s terug vinden in de supermarkt. Ook zagen velen in dat innovatie in de automotive industry begint met wedstrijden zoals de Shell Ecomarathon.

Minder overtuigd waren de bezoekers over het wonen op water; slechts de helft ziet zichzelf in een drijvend huis wonen. Ook de uitspraak ‘Poep = Goud’ van het NIOO-KNAW kon op slechts 70 procent eensgezinde Rotterdammers rekenen. Er is blijkbaar nog een weg te gaan voor we comfortabel zijn met het idee van poep als grondstof voor eten, kleding of brandstof. Maar wat de organisatie betreft onderstreept dat de noodzaak voor SummerLabb alleen maar.

Verder lezen

duurzaamheid

Summerlabb op de Wereldhavendagen

Op 5, 6 en 7 september doet SummerLabb de Wereldhavendagen in Rotterdam aan. De ruim vijfhonderdduizend bezoekers van het evenement worden uitgenodigd om op hét lab van festivalland een kijkje te nemen in de toekomst van de geliefde havenstad en de wereld daarbuiten.

Met een duurzaam paviljoen trekt SummerLabb het land door als een rondreizende Stad van de Toekomst. Samen met haar partners, variërend van start-ups tot multinationals en onderwijsinstellingen (van mbo tot universitair medisch centrum), wordt een sneakpreview gegeven van een toekomst vol verrassingen en vernieuwingen. Zo kan men op de Wereldhavendagen zien hoe havens een rol spelen in de introductie van nieuwe planten en dieren, en wordt de bezoeker uitgedaagd na te denken over de rol van drones in de haven van de toekomst.

De Rotterdamse haven stimuleert de verbetering van het milieu, onder andere door schonere schepen minder havengeld te laten betalen. “SummerLabb sluit prima aan bij de haven van Rotterdam waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat,” vertelt Sabine Bruijnincx, Directeur Stichting Wereldhavendagen. “Op een verrassende manier brengt SummerLabb innovatie, gerelateerd aan deze regio, dicht bij de bezoeker. Een fantastische beleving waar je ook nog van kunt leren.”

Het SummerLabb paviljoen is ontworpen door TU/e-studente Floor van Schie. Samen met medestudenten, docenten en architectenbureau Orga realiseerde ze haar visie op duurzaam bouwen. Met een inspirerend decor van steigerbuizen en opvouwbare huizen als resultaat!

SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, stond eerder dit jaar op Extrema Outdoor en zal na de Rotterdamse Wereldhavendagen aanwezig zijn op Eurosonic Noorderslag (januari 2015).

Meer informatie: http://www.summerlabb.nl

zonnhuisgroot

Gregory Page op 3 september in het Zonnehuis

Monumentale Zonnehuis in Amsterdam Noord opent al even haar deuren voor Amerikaans-Ierse singer/songwriter

Op 3 september a.s. presenteert Gregory Page in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord zijn nieuwe album One Way Journey Home. Momenteel wordt het Zonnehuis gerestaureerd en in een sfeervolle under construction- setting laat de Amerikaans-Ierse singer/songwriter zijn nieuwe liedjes horen.

** KLIK HIER OM KAARTEN TE KOPEN VOOR DEZE EXCLUSIEVE SHOW **

Het Zonnehuis is gebouwd in 1932 in Amsterdamse Schoolstijl door ir. Jo Mulder vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. In 1993 werd deze locatie nipt gered van de sloop. Later, in 2002, kwam het in bezit van Stadsherstel Amsterdam. Het pand dat aan het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan ligt, vijf minuten fietsen van de NDSM- werf, wordt door gemeenschappelijke inspanning van Stadsherstel Amsterdam, Double 2 Mediaproducties en theaterproducent OpusOne momenteel in zijn oorspronkelijke functie van theater hersteld.

Verder lezen

10454893_653106084782421_8012219459898634563_o

Duurzaam paviljoen van SummerLabb op Extrema Outdoor

Hét lab van festivalland, SummerLabb, staat 12 juli op Extrema Outdoor in Eindhoven. In een vernuftig duurzaam paviljoen laten samenwerkende partners als kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven, de festivalbezoeker voelen, proeven en ruiken aan nieuwsgierigmakende duurzame innovaties.

In het paviljoen werken uiteenlopende partners van Summerlabb (een Double 2 productie) samen om het publiek uit te dagen, te verrassen en nieuwsgierig te maken naar hun inkijkjes in wat de toekomst voor ons in petto heeft. Hiernaast gaan de partners de dialoog aan met het publiek over hun duurzame innovaties en worden verschillende toekomstperspectieven voorgelegd.

Het paviljoen is speciaal voor Summerlabb ontworpen door excellente studenten van de studierichting Duurzame Bouw van TU Eindhoven en wordt met ondersteuning van ORGA bouw en ORGA architect gebouwd.

Verder lezen